‘Uniting for Youth: Building networks for innovative skills solutions’

Naam afbeelding

Op maandag 15 en dinsdag 16 oktober aanstaande vindt de WorldSkills conferentie, onderdeel van WorldSkills General Assembly plaats. De General Assembly van WorldSkills International is de algemene vergadering van alle landen en duurt de hele week. CINOP is vertegenwoordigd op de Global Village en verzorgt een in-depthsessie.

Ruim 450 gasten  nemen deel aan deze conferentie. Het merendeel bestaat uit Skills- vertegenwoordigers en hun onderwijsrelaties van 70 landen. Vanuit Nederland nemen ruim 100 deelnemers deel. Dit zijn met name vertegenwoordigers van mbo–scholen, (koepel)organisaties en branches.

Jos van Zwieten, managing consultant van CINOP is als adviseur van WorldSkills Netherlands aanwezig. Van Zwieten presenteert samen met partners uit Finland en het Verenigd Koninkrijk het project Erasmus+ 'X Factors: How to get more results from Skills Competitions'.

Ook de publicatie ‘aanstekelijk onderwijs’ staat centraal. Van Zwieten schreef eerder deze publicatie, in samenwerking met WSNL-collega's en partners in vmbo en mbo. Hierin wordt een aanpak gepresenteerd voor breder en steviger gebruik van vakwedstrijden in het beroepsonderwijs. 

CINOP is tevens aanwezig op de Global Village waar verschillende best practices rond het conferentiethema zullen worden gedeeld.